Sommarlovets första två veckor har varit intensiva. Först ett parkourläger där det övats på volter och rullningar mellan 9-16 varje dag. Hasse har varit hos veterinären och blivit kastrerad. Jag har haft en helkväll med några mammor från Mollys klass. När helgen kom öste regnet ner, det var min födelsedag och vi gick på Moderna Museet och såg utställningen av Yayoi Kusama. Den kan sammanfattas som prickar på alla leder.
Sen var det alltså äntligen dags för ridläger. Molly var så förväntansfull att det nästan var helt omöjligt att somna på söndagskvällen (klockan hann bli 23.30…). Lägret har varit på en gård som heter Lämesta och som ligger på Ingarö. När jag hämtade henne måndag klockan 16.30 var hon helt överlycklig. Hennes häst för veckan heter Viking och är en liten skäck – underbar så klart! Dagarna har gått i en faslig fart, de har ridit ut i skogen flera gånger, fått mocka och rykta, sadla och tränsa. Och rida barbacka ner till hagen varje dag. När det var sista kvällen fick de som ville (…och vågade) sova över. Molly ville absolut! Det blev en väldigt lyckade kväll om än lite sen. När jag hämtade på torsdagen var den en trött tjej som kramade hejdå till sin häst och alla härliga kompisar.
Hem till stan, packa in all mat, alla väskor och Hasse i bilen och så till landet i midsommartrafiken. Det var sent innan vi kom fram och ännu senare innan allt var uppackat.
Vi firade vår sista midsommar på landet och den går inte riktigt att sätta ord på. Så många känslor och en oändlig känsla av förlust…
När midsommardagen grydde kom ett SMS från Jess. Hon och Torkel var lediga i 36 timmar ”Får vi komma?” Klart ni får. Och så kom dem. Vädret var helt fantastiskt, vi badade och hängde på bryggan hela dagen. Söndagen blev det yoga inne eftersom det regnade. Vi vinkade hejdå vid båten men med förvissningen om att de återvänder med alla barnen inom bara två veckor. Skönt!