Vecka 28 – Gotska Sandön

Vi inledde veckan med att åka till banken och ordna med lånehandlingar till nya sommarhuset och sen tog vi Hasse och åkte till Täby och checkade in honom hos Jessica och barnen. Det blev både bad i Norskogsbadet och middag hos Jessica innan vi åkte hem och packade det sista.

Tidigt tisdag morgon gick vi upp och åkte mot Nynäsham. Det var lite småmulet och kom en riktig regnskur innan vi fick kliva på båten mot Gotska Sandön. Vi hann ta en macka och en kopp kaffe innan vi lämnde hamnen och det var tur för sen kom också vågorna och oj oj oj vad det gungade. Jag kände snabbt att det här kommer inte bli helt enkelt, illamåendet låg precis på gränsen. Molly och jag bestämde oss för att gå upp på däck, på med regnkläder och så lyckades vi hitta en filt till Molly. Sen satt vi på däck och blev överskjöljda av vårgorna i fyra timmar samtidigt som 90% av båtens passagerare spydde i kapp. Oskön resa med andra ord.

Väl framme och i land kom också solen och det kändes underbart med fast mark under fötterna. Det var en promenad på ca 4,5 km från landstigningsplatsen till lägerplatsen där allt boende finns koncentrerat. Vi hade hyrt en liten stuga med 3 bäddar och delat kök. Vi återhämtade oss, åt lite sen lunch och sen tog vi en promenad på den ljuvliga stranden. Så vackert.

Efter en lång och skön natts sömn gav vi oss iväg på en lång vandring till Säludden, vi hade korv att grilla med oss och det gjorde vi på stranden där vi också kunde spana på sälarna.

På torsdagen hängde vi på stranden hela dagen, vi slog läger mellan sanddynorna och sen badade vi, byggde i sanden och solade precis hela dagen. På vägen tillbaka till stugan gick vi längs hela norra udden och där blev det mera bad i ganska stora vågor – jättehärligt!

När fredagsmorgonen kom packade vi ihop och var beredda att åka hem MEN vid lunchtid fick vi besked om att båten mot Nynäshamn var inställd eftersom vädret var för hårt. Dessutom regnade det hela dagen och vi satt och “tryckte” i matsalen tillsammans med andra familjer. Molly träffade såklart en kompis – Nelly, de spelade spel och såg film hela dagen. När regnet äntligen lättade gick vi till stranden och tog ett kvällsdopp och så bäddade vi ännu en gång men den här gången i en annan stuga.

Och som tur var sken solen på lördag morgon och vinden hade lagt sig. Båten skulle gå vid 11-tiden och vi traskade via öns högsta punkt 42 m.ö.h.

Även hemresan var väldigt gungig och när vi hade åkt ungefär en timme blev det för mycket för Molly och det blev en kaskadspya – urk… Ja, ja, hon fick byta om till jacka och underbyxor och sen blev det stordusch när vi kom hem.

Söndagen tillbringade vi på olika byggvaruhus och IKEA – för nästa vecka börjar “total makeover Lidövägen 14”…